2010. november 26., péntek

Szeretem


a kutyákat, bár nekem sajnos nincs. Merci végtelenül kedves fotói, írása az ő Fantájukról ismét felébresztette bennem a vágyat egy négylábú társ után, s eszembe jutott egy régebben olvasott "vallomás". Talán nem túl érzelgős. Azt nem szerettem volna.


A KUTYA 10 KÉRÉSE
1. Minden elválásunk – még ha rövid időre is hagysz magamra – fájdalmas nekem. Kérlek, vedd ezt fontolóra, mielőtt magadhoz veszel.

2. Ne szidj, és ne büntess szigorúan. Neked van munkád, szórakozásod, vannak barátaid és céljaid – de nekem csak Te vagy…

3. Kérlek, adj elegendő időt arra, hogy megértsem, mit vársz tőlem.

4. Mielőtt megütnél, gondolj arra, hogy könnyen összeroppanthatnám a kezedet – mégsem tennék ilyet soha.

5. Kérlek, néha beszélj hozzám. Ha szavaidat nem is mindig értem, a hangodat és a hangsúlyaidat jól ismerem.

6. Gondolj arra, hogy valamikor szabadon éltem. Engedd, hogy időnként erdőn-mezőn mozoghassak, futkározhassak – ez jót tesz Neked is.

7. Kérlek, ne sajnáld tőlem a jó falatokat. Legjobban akkor ízlenek, ha Tőled kapom – s igyekszem megszolgálni érte.

8. Te vagy az én gazdám, és nem mások. Ezért kérlek, ne kényszeríts arra, hogy idegeneknek is szót fogadjak, vagy bohóckodjak nekik, s ne alázz meg előttük.

9. Ne feledd, hogy idővel nekem is kialakulnak az egyéni tulajdonságaim, szokásaim és érzelmeim. Fogadd el, hogy számomra ezek ugyanolyan fontosak, mint Neked a sajátjaid.

10. Kérlek, gondoskodj rólam, ha beteg vagy öreg leszek – hiszen Te is öreg leszel egyszer…


2 megjegyzés:

  1. De jók ezek a gondolatok! Nem érzelgősek, hanem elgondolkodtatóak... Szorítok neked, hogy megvalósulhasson, amit szeretnél:))

    VálaszTörlés