2010. december 27., hétfő

Időjósok

Nincs könnyű dolguk manapság a meteorológusoknak. Az időjárás fittyet hány a szokásokra - fehér karácsony, téli zimankó, stb. -, járja a maga útját. Karácsony előtt tavaszi meleg szellőztette a lakást, két nap múlva csak jó autóval, s erős koncentrációval lehetett átkűzdeni magunkat a havas (persze tisztítatlan) mecseki utakon, hogy Orfűre jussunk.
Ez a kedves történet jutott eszembe:

Egy ősz végi napon az indián törzsfőnök elmegy a varázslóhoz, és megkérdezi:
- Milyen lesz a tél?
- Kemény, hideg tél lesz.
- Biztos?
- Biztos.
- Gyűjtsek fát?
- Még kérded? Gyűjts!
- A családom is gyűjtsön?
- A családod is.
- Az egész törzs gyűjtsön?
- Az egész törzs. Persze.
A törzsfőnök elmegy, a varázslót pedig kezdi furdalni a lelkiismeret: Mi van, ha felesleges munkát adott az indiánoknak?Bemegy hát pár nap múlva a városba, a meteorológiai intézetbe, és megkérdezi:
- Milyen lesz a tél?
- Kemény, hideg tél lesz.
- Biztos?
- Biztos. A szatellitfelvételeken jól látszik, hogy az indiánok már mindenfelé gyűjtik a fát.

4 megjegyzés:

 1. Erről eszembe jutott egy régebben kapott levelem.

  Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy gyönyörű nagymellű királynő. Nick a sárkányölő hős nagyon kedvelte a királynőt a mellei miatt. Nézegette de csak sunyin, mert tudta, hogy ha csak megpróbálná megérinteni a királynő melleit, halálbüntetés várna rá, sárkányölő ide vagy oda. De nem tudott megszabadulni a nagy vágytól. Egy nap aztán Nick bevallotta a királyi főorvosnak a problémáját.
  - Na, ha csak ennyit akarsz, én tudok neked segíteni, mondta a doki. De az biza 1000 aranyodba kerül.
  Nick gondolkodás nélkül belement a dologba.
  Másnap az orvos, míg a királynő fürdött, viszketőport szórt a királynő melltartójába. Amikor a királynő felvette istentelenül viszketni kezdett neki. Rohantak az orvosért, aki nagy tudálékosan megvizsgálta a királynőt, majd így szólt:
  - Tudom mi erre a szörnyű betegségre az orvosság. Nick a sárkányölő hős nyála kell, 4 órát kell nyálával mosogatni a királynő melleit s a baj elmúlik.
  A király minden áron segíteni akart a feleségén, hát azonnal hívatták Nicket a sárkányölőt, aki boldogan nekilátott s négy órán át szopogatta, nyalogatta a királynő csodálatos, hatalmas kebleit, akinek el is múlt a viszketése. Nick elégedetten távozott és még nagyobb hősként ünnepelték ezek után.
  Amikor visszaért a portájára, várta már az orvos, s mondta, akkor most kéri az 1000 aranyat. Nick jó nagyot röhögött az orvoson, hiszen már megkapta amit akart, s tudta, az orvos nem tudja öt feladni, mert akkor saját maga is nagy bajba keveredik, s eszében sem volt fizetni.
  - Majd, ha hülye lennék, mondta s kirúgta az orvost.
  Na, másnap az orvos egy hatalmas adag viszketőport csempészett bele a király alsógatyájába. A király azonnal hívatta Nicket, a sárkányölő hőst...
  Mi ebből a tanulság?
  Fizesd ki a számláidat.:-)))

  VálaszTörlés