2011. január 20., csütörtök

Mindenkinek

.... aki meghal, hagynia kell maga után valamit, mondta nagyapám. Gyereket, vagy könyvet, festményt, vagy egy falat, amelyet felépített, egy pár cipőt, amit csinált. Vagy egy kertet, amelyet beültetett. Egyre megy, mit csináltunk, csak az a lényeges, hogy ha valamihez hozzányúlunk, azt változtassuk meg úgy, hogy ránk emlékeztessen akkor is, ha már levettük róla a lezünket.
Ray Bradbury

3 megjegyzés:

  1. ... ezért gyönyörű dolog tanítani:)

    VálaszTörlés
  2. Kedves m! Tanítani szerintem nem gyönyörű, hanem feladat: Tovább adni az emberiség eddig megszerzett tudását a következő nemzedéknek, hogy utódaink felemelkedjenek, és ne a butaság homályába vesszenek. A legnehezebb, és legnemesebb feladat ahogy én látom.:)

    VálaszTörlés
  3. Bár a hétköznapok ritkán olyan "emelkedettek" a tanítás során, mint ahogy írtok róla,de ha találkozom egy gyönyörű, sugárzó egyetemista lánnyal, vagy egy kajla kétméteres óriással, s tudom, hogy én tanítottam meg őket írni, olvasni, vagy egy kétgyerekes anyuka arról ír, hogy azokat a népdalokat énekli a picikéinek, amit tőlem tanult, az azért melengeti a szívem, s ilyenkor talán elhiszem, hogy így is lehet nyomot hagyni. Kösz, hogy itt jártatok.

    VálaszTörlés